Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΤΙΛΑΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 
 Ορισμένοι έχουμε παρεξηγήσει σε μεγάλο βαθμό τον ορισμό του "στιλ". Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα καθώς στο παρελθόν συνήθιζα να συνδέω  το στιλ με κάθε νέα τάση της μόδας, με τις συμβουλές του κάθε ειδήμων στο συγκεκριμένο τομέα και φυσικά με το χρήμα. Όμως πλέον έχω αλλάξει άποψη και πιστεύω ότι μια στιλάτη γυναίκα δεν καθορίζεται ούτε από το πόσο in fashion είναι, ούτε από το πόσο πιστά ακολουθεί τα tips των ειδικών, ούτε από το πόσο κοστίζει το σύνολό της.
   Να λοιπόν κάποια χαρακτηριστικά των στιλάτων γυναικών:
  1. Δεν είναι ίδιες με όλο τον υπόλοιπο γυναικείο πληθυσμό. Πόσες φορές κάνοντας μια βόλτα στο πάρκο μετρήσαμε πάνω από 20 γυναίκες που φορούσαν ίδιο κολάν με το δικό μας? Ναι, το τελευταίο διάστημα αυτό γίνεται όλο και πιο σύνηθες φαινόμενο. Και αυτό συμβαίνει γιατί φοράμε κάτι μόνο και μόνο γιατί είναι σήμα κατατεθέν της μόδας και όχι γιατί μας αρέσει πραγματικά. Αυτό όμως έχει γίνει πλέον βαρετό και κουραστικό, καμία στιλάτη γυναίκα δεν θα αντέγραφε και δεν θα της άρεσε να είναι ίδια με άλλες 10.
  2. Βάζουν την προσωπική τους πινελιά σε οτιδήποτε. Αυτό σχετίζεται με το προηγούμενο. Λογικό είναι ότι θα τύχει να σου αρέσει κάτι που αρέσει και στις περισσότερες γυναίκες. Σε αυτήν την περίπτωση όμως μια προσωπική σου πινελιά στο σύνολο θα τονίσει και τον στιλιστικό χαρακτήρα σου και την διαφορετικότητά σου.
  3. Νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Σαφώς θα υπάρξουν άτομα που δεν θα τους αρέσει το στιλ σου ή σε χειρότερο βαθμό θα κατακρίνουν το γούστο σου αν οι απόψεις σου δεν συμβαδίζουν με τις δικές τους. Υπάρχουν και άτομα από τα οποία θα μπορούσες να πάρεις μια δεύτερη γνώμη μια δυο φορές για το τι να φορέσεις....όμως πρόσεξε....να πάρεις γνώμη για το τι να φορέσεις δεκτό...να πάρεις γνώμη για το ποιο θα είναι το στιλ σου...απαράδεκτο! Η
    κάθε γυναίκα έχει το δικό της στιλ, και πρέπει να έχει πάνω από όλα αυτοπεποίθηση και να αγαπάει τον εαυτό της, για να το εξωτερικεύσει. Αν το κάνει τότε δεν θα καταφέρει ποτέ κανείς να της μεταδώσει την αρνητικότητά του και να την κάνει να αισθάνεται μειονεκτικά για την εμφάνισή της. Σε "γεμίζει"? ΦΟΡΑ ΤΟ!
  4. Δεν τις φοράει...το φοράνε..! Βλέπεις ότι το συγκεκριμένο τζιν σου "σακουλιάζει", βλέπεις ότι κοντεύεις να πάθεις ασφυξία με το "θεόστενο" μπλουζάκι που φοράς, βλέπεις ότι δεν μπορείς να περπατήσεις τα ψηλοτάκουνα...ΒΓΑΛΤΑ! Ποτέ καμία στιλάτη γυναίκα δεν θα φόραγε κάτι που την ξενίζει. Επίσης φροντίζει πάντα να ψωνίζει κάτι το οποίο της αρέσει υπερβολικά και κάτι που είναι ακριβώς στο νούμερο της. Οτιδήποτε της αρέσει λίγο ή είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο το αφήνει στην άκρη ξέροντας ότι σύντομα θα καταλήξει στον κάδο απορριμάτων.
  5. Πιστεύουν ότι η μόδα ξεθωριάζει...το στιλ όμως είναι διαχρονικό. Να ένας καλός λόγος για να σταματήσεις να ακολουθείς κάθε νέο trend. Μετά από 1-2 χρόνια ετοιμάσου να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου καθώς η μόδα έβγαλε καινούρια must. Το στιλ όμως δεν φθείρεται και μένει ακλόνητο στο χρόνο.
  6. Ταιριάζουν τα ρούχα με το χαμογελό τους. Και για να μην ξεχνιόμαστε κανένα είδος ρούχου ή κοσμήματος δεν θα μας δώσει περισσότερο στιλ και κομψότητα απο το χαμογελό μας. Μια πανέμορφη, σικάτη αλλά αγέλαστη γυναίκα εχει αποτύχει παταγωδώς και μην μπερδευόμαστε...άλλο 'σοβαρή' και άλλο 'αγέλαστη'. 
                              

<<Μόδα είναι αυτά που αγοράζεις. Στιλ είναι το τι κάνεις με αυτά>> -Άγνωστος


Κatia

                                                                                                                                                                   


*To παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyinwonderland2.blogspot.gr  και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου