Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΜΑΜΑ

 
   Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότερες, τουλάχιστον, μαμάδες έχουν ενοχληθεί περισσότερες από μία φορές
με τις λεκτικές ή πρακτικές παρεμβολές τρίτων ανάμεσα στις ίδιες και τα παιδιά τους. Είναι τόσο όμορφο να ξέρεις να ακούς και να δέχεσαι τις συμβουλές μεγαλυτέρων και πιο έμπειρων ανθρώπων στον τομέα της μητρότητας αλλά ορισμένοι έχουν την τάση να σε βγάζουν εκτός ορίων με το θράσος, την αναίδεια και τον άσχημο τρόπο που τοποθετούνται σε θέματα και καταστάσεις χωρίς καν να έχει ζητηθεί η άποψή τους.
   Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ξεσπάσω βροντοφωνάζοντας τα πράγματα που με νευριάζουν απίστευτα ως μαμά:

  1.  Όταν ακουμπούν το μωρό μου. Και έρχεται η στιγμή που αποφασίζεις να βγεις μια βόλτα με το μωρό σου και ενώ βγαίνεις από το σπίτι με τόση χαρά και ενθουσιασμό σου βγαίνει ξινό αντικρίζοντας την εικόνα κάποιου που δεν αρκείται στο να καμαρώσει το μωρό εξ αποστάσεως αλλά απλώνει και τα χέρια του στα ματάκια, στα αυτάκια, στα χεράκια, στο στοματάκι του μωρού! Πως αντιδράς; Εγώ λοιπόν ενοχλήθηκα πολύ αλλά ζήτησα με ευγένεια να μην ακουμπούν το μωρό μου, ώσπου γύρισε κάποιος και με στόλισε με τα πιο άκοσμα επίθετα που έχω ακούσει! "Παράξενη, αγενής, ψηλομύτα" και πολλά πολλά άλλα. Φυσικά δεν το άφησα έτσι αλλά πόση σημασία να δώσεις σε κάποιον που δεν καταλαβαίνει από μόνος του ότι τα μωράκια είναι πολύ επιρρεπή στα μικρόβια και πόσο μάλλον όταν τα ακουμπάς σε ευαίσθητα σημεία όπως το στόμα?
  2. Όταν φιλούν τω μωρό μου. Δεν είμαι στριμένη. Να σκύψει κάποιος να του δώσει ένα φιλάκι στο κεφαλάκι άντε να το δεχτώ ( με εξαίρεση το νεογέννητο φυσικά). Αλλά το να έχει τόσο θράσος ένας άνθρωπος ώστε να φιλάει κοντά στο στόμα το μωρό μπροστά μου....με ξεπερνάει! Έχετε συνείδηση του τι κάνετε; Πόσο επιβλαβές μπορεί να είναι αυτό για ένα μωράκι; Και φυσικά το πιο συνηθισμένο σημείο που μπορεί κάποιος να φιλήσει το μωρό είναι τα χεράκια. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι δεν γνωρίζουν και θεωρούν ότι το να το φιλήσουν στα χεράκια είναι προτιμότερο από οπουδήποτε αλλού. Λάθος! Το προτιμότερο είναι να μην το φιλήσετε καθόλου, τα μωράκια βάζουν δεκάδες φορές μέσα στη μέρα τα χεράκια στο στόμα και  τα μικρόβια μεταφέρονται!
  3. Όταν με βομβαρδίζουν με συμβουλές. Το ξέρω ότι πολλοί το κάνετε καλόβουλα και νομίζετε ότι με βοηθάτε. #Nooot! Αντιθέτως με αγχώνετε και με εκνευρίζετε! "Βαλ'του μια ζακετούλα θα κρυώνει! Δηλαδή αμφισβητείς την ικανότητά μου να καταλάβω από μόνη μου πότε το παιδί μου κρυώνει και πότε ζεσταίνεται? "Για να σου κοιμάται βαλ'του μια εικονίτσα κάτω από το μαξιλάρι", "για να σου κοιμάται ήσυχα και να μην βλέπει εφιάλτες βαλ'του κάτω από το μαξιλάρι ένα ανοιχτό ψαλίδι". Είστε στα καλά σας; Ψαλίδι κάτω από το μαξιλάρι του παιδιού; Τα περαιτέρω σχόλια για το συγκεκριμένο...περιττά!" Να το βγάζεις και λίγο έξω το παιδί"-και η άλλη πλευρά-"άσ'το και λίγο μέσα το παιδί, μην σου μαθαίνει όλο έξω και δεν σου μαζεύεται μετά". Λοιπόν για να τα ξεκαθαρίσουμε! Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά δεν είμαι αυτού του είδους η μαμά που πορεύεται με τις συμβουλές άλλων, δεν είμαι καν η μαμά που δέχεται συμβουλές χωρίς να τις έχει ζητήσει. Λειτουργώ με το ένστικτο και τη δική μου λογική, το προτιμώ από το να ακούω εκατοντάδες διαφορετικές απόψεις και να τρελαίνομαι που δεν μπορώ να αποφασίσω ποια είναι η πιο σωστή. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να σας πω "ναι" αλλά να είστε σίγουροι ότι το επόμενο δευτερόλεπτο έχω ξεχάσει τη συμβουλή σας και συνεχίζω να λειτουργώ ενστικτωδώς.
  4. Όταν πιέζουν το μωρό να κάτι που δεν θέλει. Εκείνο κλαίει, ουρλιάζει, χτυπιέται αλλά εσείς για κάποιο λόγο θεωρείτε ότι πρέπει να το πιέσετε λίγο παραπάνω για να έρθει στην αγκαλιά σας. Και όταν πλέον έχει μαυρίσει από το κλάμα θα αφήσετε και το πικρόχολο σχόλιο σας: "Τι κακομαθημένο", "μα δεν θέλει κανέναν", "είναι πολύ γκρινιάρικο". Όχι, ούτε κακομαθημένο είναι ούτε γκρινιαρικο....ΜΩΡΟ είναι και τα περισσότερα μωρά αισθάνονται ανασφάλεια όταν κάποιος,εκτός του κοντινού οικογενειακού περιβάλλοντος, επιμένει για μια αγκαλιά, ένα φιλί. Σέβομαι την επιθυμία σας να πλησιάσετε ένα μικρο γλυκό μωράκι αλλά σέβομαι και το γεγονός ότι το μωρό μου έχει και αυτό τα δικά του "θέλω" και τις δικές του αντιρρήσεις. Καλό θα ήταν να το σεβαστείτε και εσείς!
  5. Όταν μπαίνουν ανάμεσα σε εμένα και το παιδί μου. "Μην του μιλάς έτσι", "μην το μαθαίνεις έτσι", "τώρα έχεις άδικο". Ορίστε; Από πότε πρέπει να δίνω αναφορά στον καθένα για το πως διαχειρίζομαι ορισμένες καταστάσεις και το πως φέρομαι στο παιδί μου; Στα αλήθεια πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει περίπτωση να το αγαπάει περισσότερο από εμένα; Ότι εκείνος θέλει το καλό του και εγώ το κακό του; Αν δεν μπορείτε να δεχτείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργω εγώ καλό θα ήταν την επόμενη φορά να μην καθίσετε δίπλα μου. Δεν έχει το δικαίωμα κανείς να με μειώνει και να με παρουσιάζει ως "η κακιά της υπόθεσης" και μάλιστα μπροστά στο παιδί μου.


ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ SUBSCRIBE ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ: https://www.youtube.com/channel/UCzHBmFK-26RRLahg6X1MX5AΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ SOCIAL MEDIA:*To παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyinwonderland.blogspot.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.


Katia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου