Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

"ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ"-ΧΡΗΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ

   
Hey guys! Από σήμερα ανοίγει μια νέα ενότητα στο blog που ονομάζεται "book reviews" και όπως καταλαβαίνετε θα σχολιάζω με λίγα λόγια τα βιβλία που έχω διαβάσει.
Λένε πως η ανάγνωση βιβλίων είναι η γυμναστική του μυαλού και συμφωνώ απόλυτα. Δεν υπάρχει ωραιότερο ταξίδι από αυτό που σε στέλνει ένα όμορφο, καλογραμμένο και ουσιώδες βιβλίο. 
   Ξεκίνησα να διαβάζω βιβλία (εκτός σχολικών) από τότε που άρχισα να μαθαίνω τις πρώτες συλλαβούλες ως πρωτάκι στο δημοτικό και θυμάμαι το πρώτο μου βιβλίο ήταν "Ο λαγός και η χελώνα" του Αισώπου. Από τότε "σκλαβώθηκα"! Με μάγεψε αυτό το ταξίδι και η δυνατότητα του να δημιουργώ δικές μου μοναδικές εικόνες ξεχνώντας ότι διαβάζω και έχοντας την αίσθηση ότι οι πρωταγωνιστές είμαι εγώ! Για να νιώσεις αυτή τη μοναδική μαγεία όταν διαβάζεις ένα βιβλίο πρέπει να εμβαθύνεςι και όχι να επιπλέεις! Με αυτό στο μυαλό μου λάτρεψα και φυλάκισα στη βιβλιοθήκη μου ένα ένα κάθε βιβλίο που έχω διαβάσει έχοντας την αίσθηση ότι είναι κομμάτι του εαυτού μου. Αγαπημένες συγγραφείς η Χρυσηίδα Δημουλίδου και η Λένα Μαντά. 
   Σήμερα θα βαθμολογήσω και θα σχολιάσω εν συντομία ένα βιβλίο που έγραψε η Δημουλίδου προσέχοντας μην δώσω σημαντικά στοιχεία από το βιβλίο γιατί θεωρώ μεγάλη προσβολή τόσο προς τον συγγραφέα όσο και προς τον αναγνώστη το να αποκαλύψω σημαντικά στοιχεία και να χαθεί το "ζουμί" και η ουσία του βιβλίου.
   "Οι δαίμονες δεν έχουν όνομα" ονομάζεται το βιβλίο και το βαθμολογώ με ένα 10/10! Ναι ήταν το ωραιότερο αστυνομικό μυθιστόρημα που έχω διαβάσει! Δεν σε αφήνει να το αφήσεις. Το μόνο που θες είναι να διαβάζεις...να διαβάζεις...να διαβάζεις... Σου προκαλεί έντονη αγωνία, τρόμο, οργή, λύπη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με επηρέασε ψυχολογικά, το έζησα με όλο μου το είναι και κατέληξα στο να το κατατάξω στην κατηγορία με τα βιβλία της καρδιάς μου. Ταυτίστηκα απίστευτα!
   Εγώ λατρεύω τα θρίλερ και ιδιαίτερα τα ψυχολογικά. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα θρίλερ! Ναι ναι ξεχνάς ότι διαβάζεις και νομίζεις ότι βλέπεις μια ταινία! Ίσως να το λάτρεψα λίγο παραπάνω γιατί είμαι μαμά και η ιστορία βασίζεται στο ψυχολογικό δράμα κάποιων γονιών που έχασαν τα κορίτσια τους. Αλλά είμαι σίγουρη ότι και οι πιο ευαισθητοποιημένοι στο θέμα "παιδί"  θα το λατρέψουν και ας μην είναι γονείς.
   Από κάθε άποψη πιστεύω ακράδαντα ότι αξίζει να διαβάσει κανείς αυτό το βιβλίο γιατί το κύριο θέμα του έχει να κάνει με μια πολύ σοβαρή μάστιγα της εποχής μας που δεν θα σας αποκαλύψω γιατί όπως σας είπα δεν θα ήθελα να καταστρέψω ούτε τη δουλειά του συγγραφέα ούτε την περιέργεια του αναγνώστη. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ SUBSCRIBE ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ: https://www.youtube.com/channel/UCzHBmFK-26RRLahg6X1MX5AΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ SOCIAL MEDIA:

     Instagram: https://www.instagram.com/katia_vlassi/

    Email: vkaterina195@gmail.com


*To παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyinwonderland.blogspot.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.
Katia Vlassi
xxx
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου