Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑ ΚΑΙ MINNIE || 27/07/2017

 
Υπέροχα νέα! Σήμερα ο Δίας μας έκανε το πρώτο του μάθημα!
Δεν είναι και αστείο να έχεις ένα rottweiler να μεγαλώνει δίπλα στο μωρό σου αλλά με την εκπαίδευση θα μάθει και θα δεθούμε και περισσότερο. Κυρίως εκπαιδευόμαστε εμείς οι ιδιοκτήτες του και στην ουσία εμείς τα μεταφέρουμε όλα στο σκυλάκι μας. Το καλό με τη συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι οτί δεν υπάρχει καμία απολύτως μορφή βίας προς το σκύλο. Η εκπαίδευση ονομάζεται "θετική" και κατά τη δική μου άποψη σου διδάσκει το να φέρεσαι στο σκυλάκι σου όπως θα φερόσουν στο παιδί σου. Δεν το μαλώνεις, δεν το χτυπάς, δεν υψώνεις καν τον τόνο της φωνής σου. Με κινήσεις και λεξούλες του δείχνεις τι ακριβώς του ζητάς, τι θες να κάνει και δεν λείπει ποτέ ο μεζές επιβράβευσης σε κάθε επίτευγμά του!
   Στο πρώτο μάθημα διδαχθήκαμε πώς θα φωνάζουμε το όνομά του συνοδευόμενο από τη λέξη "έλα" και εκείνο θα έρχεται δίχως δεύτερη σκέψη. Μπορώ να πω οτί ο εξυπνούλης μας το "ρούφηξε" αμέσως και μέχρι τώρα που σας μιλάω τρέχει προς το μέρος μου κάθε φορά που του το ζητάω, ότι κι αν κάνει. Είναι μικρούλης ακόμα, μόλις ενός μήνα, αλλά όσο πιο νωρίς ξεκινήσει η εκπαίδευση (σύμφωνα με τον δικό μας εκπαιδευτή) τόσο το καλύτερο! Επίσης είμαστε στη φάση που μαθαίνουμε να κάνουμε τα κακάκια και τα τσισάκια εκτός σπιτιού και αυλής και ίσως αυτό μας δυσκολέψει λίγο περισσότερο γιατί για να πετύχεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο παρατηρώντας κάθε κίνησή του ώστε να το καταλάβεις και να το βγάλεις έξω έγκαιρα, πράγμα το οποίο είναι ολίγον δύσκολο για εμένα διότι έχω άλλο ένα σκυλάκι, ένα παιδάκι, τα του σπιτιού, τα της αυλής και δεν συμμαζεύεται και ο σύζυγος δουλεύει σχεδόν όλη μέρα αλλά προσπαθώ για το καλύτερο. Βάσική προυπόθεση για να πάει καλά η εκπαίδευση είναι να έχεις τον χρόνο και την όρεξη να ασχοληθείς με το σκύλο σου. Όπως είπαμε το σκυλί είναι όπως το παιδί, δεν το παρατάς και αδιαφορείς, θέλει και αυτό και παιχνίδια, και βόλτες...και υπόσχομαι να του παρέχω όσα μπορώ... Πλέον το έχω πάρει απόφαση οτί δεν έχω μόνο μια κόρη αλλά και δυο άλλα πλασματάκια που θα έδιναν τα πάντα για λίγη από την προσοχή μου.
   Και φυσικά εκτός από τον Δία που χρειάζεται εκπαίδευση οπωσδήποτε, εγώ αποφάσισα να εκπαιδεύσω και την Minnie μου. Ξέρω οτί θα μου πέσουν πολλά αλλά δεν με νοιάζει, το χαίρομαι και
ας νιώθω το βράδυ κομμάτια. Απλά ότι δείχνω στο ένα θα δείχνω και στο άλλο, θα ήταν πολύ όμορφο να γινόταν λίγο πιο υπάκουη και η σκανταλιάρα Minnie.
   Ας ελπίσουμε οτί όλη αυτή η φάση της εκπαίδευσης θα πάει καλά και οτί σε λίγους μήνες η επικοινωνία μας θα έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Ανυπομονώ!------------------------------------------------------------------------------------


ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ SUBSCRIBE ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ: https://www.youtube.com/channel/UCzHBmFK-26RRLahg6X1MX5AΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ SOCIAL MEDIA:


<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19012825/?claim=auaru84v7zd">Follow my blog with Bloglovin</a>

    Email: vkaterina195@gmail.com


*To παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyinwonderland.blogspot.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.
Katia Vlassi
xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου