Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Για σήμερα είχα προγραμματισμένο ένα άλλο άρθρο...αλλά όπως λένε, όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει.
Εγώ πιστεύω και στα σχέδια (όνειρα) και στο Θεό. Και αν δεν γίνει αυτό που σχεδίαζες ο Θεός θα φροντίσει να γίνει το καλύτερο για εσένα. 
Σήμερα λοιπόν αντί να αναπτύξω ένα θέμα κοινωνικού περιεχομένου θα μιλήσω για τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου αυτή την περίοδο. Ο άντρας μου έχει πάνω του ένα τατού που λέει: "οι άνθρωποι κάνουν τις επιλογές και οι επιλογές τους ανθρώπους" (στα αγγλικά). Πόσες φορές έχω βρεθεί σε αυτή τη φάση;! Πόσες φορές έχετε βρεθεί εσείς; Πολλές...και όσο μεγαλώνουμε τόσο συχνότερα θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με διλήμματα και επιλογές. 
Choices make people

Αυτό, όμως που έχω ως νόμο στη ζωή μου δεν είναι να κάνω τις σωστές επιλογές, είναι να κάνω αυτό που λέει η καρδιά μου...και ξέρεις τι συμβαίνει, φίλη μου, σε αυτή τη ζωή; Αυτό που λέει καρδιά σου, αυτό είναι και το σωστό! Ναι, δεν διαφωνώ θα περάσω αρκετές δυσκολίες ώσπου να φτάσω εκεί που λέει η καρδιά μου αλλά ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε για τα εύκολα. Την ζωή πρέπει να την τερματίζεις...άλλωστε πως θα μάθεις τα όριά σου αν δεν τα ξεπεράσεις;;;

Κάτι που μισώ σαν άνθρωπος είναι να μένω στάσιμη. Θέλω να εξελίσσομαι και να ανεβαίνω...θέλω να τα δοκιμάσω όλα. Άλλωστε, για σκέψου το...αν ο άνθρωπος δεν έχει γεννηθεί για να εξελίσσεται τότε γιατί υπάρχουν οι επιλογές και τα διλήμματα; Μέσα στο δικό μου μυαλό, αν θες, οι επιλογές είναι και ο λαβύρινθος της ζωής. Ή θα ακολουθήσεις το σωστό μονοπάτι και θα φτάσεις νικητής στην έξοδο ή θα ακολουθήσεις το λάθος μονοπάτι και θα εγκλωβιστείς. Η εξέλιξη δεν έρχεται έτοιμη στο πιάτο...δεν σου χτυπάει την πόρτα ένα πρωί...πρέπει εσύ να δοκιμάσεις, να πειραματιστείς, να εγκλωβιστείς και να παρ' όλα αυτά να βρεις με υπομονή και επιμονή το μονοπάτι προς την έξοδο...μπορεί να το βρεις καθυστερημένα...αλλά θα το βρεις...μόνος σου...πίστεψέ το και θα το καταφέρεις!

Αν εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να πιστέψεις στις δυνάμεις σου πως περιμένεις να πιστέψουν οι άλλοι σε εσένα; Το να κάθεσαι πάνω σε έναν καναπέ νύχτα-μέρα και να κλαις ψιθυρίζοντας οτί δεν θα τα καταφέρεις, πιστεύεις στα αλήθεια θα σε βοηθήσει να κάνεις έστω και ένα βήμα μπροστά; ΟΧΙ! Σήκω, ζήσε, επέλεξε, πάλεψε, πόνεσε, νίκησε! Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Μένοντας άπραγος και δειλός ξέρεις τι θα καταφέρεις; Να ξυπνήσεις ένα πρωί. 80 χρονών και να λες στα εγγόνια σου: " Α ρε και να ήμουν στην ηλικία σου! Θα έτρωγα τη ζωή με το κουτάλι", αναπολώντας τις τόσες ευκαιρίες που άφησες να φύγουν ανεκμετάλλευτες. Φαντάσου λοιπόν, τώρα, και την άλλη εκδοχή. 80 χρονών πάλι να λες στα εγγόνια σου: " Εγώ στα νιάτα μου έφαγα τη ζωή με το κουτάλι, κάτσε να σου πω μία από τις εκατοντάδες ιστορίες μου...", φέρνοντας στο μυαλό τις εικόνες της υπέροχης ζωής που σου χάρισαν οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ!
People's choices


Επιλογές...μία λέξη χιλιάδες σημασίες...
Οι επιλογές σου είσαι εσύ! Οι επιλογές σου είναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά σου! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τις κατακρίνει και να σε χτυπάει με αυτές στη μούρη αν αποτύχεις. Οι επιλογές σου είναι αυτό που ήσουν χτες...αυτό που είσαι σήμερα...και αυτό που θα είσαι αύριο. Έγινα μαμά στα 20...ήταν μια επιλογή που θα μπορούσε να με κάνει να αποτύχω σαν άνθρωπος...αν όμως παράκουα την καρδιά μου και το άφηνα, ίσως να μην γινόταν ποτέ, ίσως να μην γινόμουν αυτό που είμαι σήμερα...αν και το ξέρω...δεν θα γινόμουν! Ήταν μια σωστή επιλογή και βγήκα νικήτρια. Δεν βγήκαν αληθινοί εκείνοι που ούρλιαζαν οτί θα αποτύχω! Και για να είμαι ειλικρινής κάθε μονοπάτι που ακολούθησα με πυξίδα την καρδιά μου με οδήγησε στον πολυπόθητο προορισμό.

Άλλη μια παρόμοια φάση ζω τώρα. Είμαι ανάμεσα σε δυο επιλογές...το δίλημμα μεγάλο. Η επιλογή μου, πλέον, δεν θα καθορίσει μόνο τη δική μου ζωή αλλά και της οικογένειάς μου. Η καρδιά μου μιλάει και εγώ την ακούω. Μία-μία έρχονται σκέψεις στο μυαλό μου και εγώ τις σημειώνω στο χαρτί ώστε να πράξω και συναισθηματικά και μεθοδικά. Αυτό που προσπαθώ είναι να συζητάω ξανά και ξανά με την οικογένειά μου ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Φανταστείτε οτί για να έχουμε επιστρατεύσει όλα τα μέσα είναι κάτι που θα αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Ο Θεός θα μας δείξει με τον τρόπο του ποιο είναι το σωστό...θα γίνει το θέλημα του Θεού και όχι το θέλημα των ανθρώπων!  Πιστεύω οτί θα κάνουμε τη σωστή επιλογή και αν κάνουμε τη λάθος δεν χάσαμε και τίποτα...μόνο λίγο χρόνο και θα φτάσουμε πιο αργά στην έξοδο του λαβυρίνθου.

Αν και δεν θέλω να ανακοινώσω ακόμα τίποτα για το δίλημμα και τις επιλογές μου θέλω να ευχαριστήσω τη Δήμητρα, που την γνώρισα μέσα στο "Mommy In Wonderland" και με βοηθάει με κάθε τρόπο ώστε να πάρω την απόφασή μου το συντομότερο.  ❤----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ SOCIAL MEDIA ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 'MOMMY IN WONDERLAND'!
*To παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyinwonderland.blogspot.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.Σας φιλώ,
Katia Vlassi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου