Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Καλό ταξίδι Minnie || Δηλητηρίαση σκύλου!

Δεν ξέρω ποιος άνθρωπος αντέχει να βλέπει πεθαμένα ζώα αλλά εγώ κάθε φορά νιώθω μια σφαξιά στην καρδιά...πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το δικό μου ζωάκι.

RIP Minnie


Η Minnie μπήκε στην οικογένεια μας πέρυσι τον Αύγουστο λίγο μετά αφότου μπήκαμε εμείς στο καινούριο μας σπίτι. Ένας χρόνος και ένας μήνας! Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που αποκτήσαμε το δικό μας κατοικίδιο. Κάποιες άσχημες συγκυρίες δεν μας άφηναν όμως να είμαστε τόσο κοντά της όσο το θέλαμε. Την αγαπούσαμε πολύ όμως τόσο εμείς όσο και η υπόλοιπη γειτονιά.


Χθες ήταν η μέρα που θα ερχόταν ο εκπαιδευτής και βγήκαμε το πρωί έξω να ετοιμάσουμε το Δία και τη Minnie. Βλέπουμε δίπλα της μια αρκετά μεγάλη κηλίδα αίματος. Σκεφτήκαμε οτί θα ήταν η πρώτη της περίοδος και αφού το σκυλί δεν έδειχνε κάποιο άλλο σύμπτωμα μείναμε σε αυτό. Ωστόσο ήρθε ο εκπαιδευτής αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης παρατήρησα πως η Minnie δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον. Πάντα ήταν ζωηρή και παιχνιδιάρα αλλά χθες καθόταν σε μια γωνίτσα και ούτε καν κουνιόταν. Σκεφτήκαμε και πάλι οτι θα φταίει η περίοδος και μας το επιβεβαίωσε και ο γιατρός της όταν τον πήραμε τηλέφωνο. Θα ήταν προτιμότερο, βέβαια, να την πηγαίναμε να της ρίξει μια ματιά όπως μας είπε και αποφασίσαμε να την πάμε το ίδιο απόγευμα. Να σημειωθεί οτί έχουμε αρκετή απόσταση από τη πόλη όπου βρίσκονται οι κτηνίατροι.


Σήκωσα τη Minnie να την πάω μια βόλτα με το λουράκι της αλλά ήταν αδύνατον! Τα πόδια της δεν την κρατούσαν με αποτέλεσμα να πέφτει δεξιά και αριστερά. Κάτι συνέβαινε...η Minnie δεν ήταν καλά!
Μετά από λίγο έκανε τσίσα της χωρίς να σηκωθεί και δεν μετακινήθηκε καν! Μέσα σε μια ώρα άρχισε να βαριανασαίνει και κάθε της προσπάθεια να σηκωθεί κατέληγε στο να λιποθυμά! Ώσπου έπεσε, έκλεισε τα μάτια και πλέον δεν ανταποκρινόταν όσο κι αν ουρλιάζαμε το όνομά της! "Minnie! Minnie" φωνάζαμε και την κουνούσαμε. Μάταια! Η Minnie είχε φύγει!

Το πόρισμα του γιατρού ήταν οτί η Minnie δηλητηριάστηκε! Και μας έδωσε δύο εκδοχές. Η πρώτη οτί ίσως βρήκε έξω κάτι που δεν έπρεπε να φάει και η δεύτερη οτί κάποιος την δηλητηρίασε εσκεμμένα. Η κηλίδα αίματος δεν ήταν περίοδος αλλά διάροια.

RIP Minnie

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω οτί δεν πιστεύω οτί υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν κάτι τέτοιο με τόση ευκολία και συνεχίζουν να ζουν με τη συνείδησή τους καθαρή. Σέβομαι απόλυτα όσους δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη ενός κατοικίδιου καθώς και εκείνους που θέλουν να μείνουν μακρυά από τα ζώα αλλά με τίποτα εκείνους που τα βλάπτουν! Εύχομαι να μην πέσει στα χέρια μου κανένας τέτοιος και επίσης εύχομαι να μην μάθω ποτέ ποιος έκανε αυτό το κακό στη Minnie μου γιατί την πάτησε!

Όλα αυτά δεν τα έγραψα μόνο για να θυμάμαι τη Minnie (που ούτως ή άλλως θα το κάνω για πάντα) αλλά και να ενημερώσω για το τι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθεροι στην κοινωνία και ποια είναι τα συμπτώματα δηλητηρίασης ενός σκύλου για να είστε προετοιμασμένοι.


Καλό σου ταξίδι όμορφο μαλλιαρό ζουζούνι! Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας! Συγνώμη για όπου φταίξαμε! Τώρα ξέρουμε....----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ SOCIAL MEDIA ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ BLOG ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 'MOMMY IN WONDERLAND'!
*To παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyinwonderland.blogspot.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.Σας φιλώ,
Katia Vlassi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου