Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Μπάνιο & μωρό || Η δύσκολη συμφιλίωση

Από την πρώτη μέρα είχα θεματάκια με την κόρη μου. Δεν ήθελε ούτε σταγόνα να την αγγίξει. Απεχθανόταν το μπάνιο και κάθε φορά που την έβαζα στο μπανιεράκι της έμπιζε τα κλάματα ώσπου μαύριζε και με τρόμαζε. Έβλεπα τόσα βιντεάκια στα οποία τα μωράκια έκαναν μπανάκι και το ευχαριστιόντουσαν. Ήταν τόσο ήρεμα! Αναρωτιόμουν αν θα απολαύσει ποτέ το μπάνιο της η κόρη μου. Ο καιρός περνούσε και αντί να καλυτερεύει η κατάσταση χειροτέρευε. Ώσπου αποφάσισα να βρω διάφορους τρόπους ώστε να το δει σαν διασκέδαση και όχι σαν εφιάλτη.

Bay and Bath


Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω να της αγοράσω ένα στρώμα που ήταν σαν σφουγγάρι ώστε να νιώθει πιο άνετα. Σκεφτόμουν οτί ίσως να ήταν σκληρό το μπανιεράκι και θα ήθελε κάτι πιο μαλακό από κάτω. Τζίφος! Δεν της άρεσε αλλά και πάλι φοβόμουν γιατί ως γνωστόν όλα αυτά τα σφουγγάρια είναι πηγή μικροβίων και θα ήταν επιβλαβές για την κόρη μου. Ήταν μια βιαστική κίνηση απόγνωσης. Το απέσυρα αμέσως!

Bath

Το δεύτερο πράγμα που δοκίμασα ήταν ένα (ξαπλωτό) πλαστικό καθισματάκι μπάνιου το οποίο την τρόμαξε και την έκανε να μισήσει τη διαδικασία ακόμα περισσότερο! Το απέσυρα και αυτό!


Γύρω στους τρεις μήνες συζήτησα το θέμα μου με μια φίλη μου και μου πρότεινε το διχτάκι μπάνιου. Ούτε καν ήξερα τι είναι αυτό. Είναι ένα διχτάκι το οποίο έχει τέσσερα κλιπσάκια που κουμπώνουν στο μπανιεράκι (Είναι απόλυτα ασφαλές έως 9 μηνών). Μου έσωσε τη ζωή. Η μπέμπα μου βολεύτηκε για τα καλά και το μπάνιο έγινε αγαπημένη ρουτίνα!


Γρήγορα πήγε 9 μηνών και αναγκαστήκαμε να το αποχωριστούμε. Νόμιζα οτί έως τότε θα είχε συμφιλιωθεί με το  νερό αλλά έκανα λάθος. Άρχισαν πάλι οι φωνές, τα κλάματα, οι υστερίες και δεν ήταν πια το βρέφος που το κουμάνταρα! Ήταν 9 μηνών και με μπόλικη δύναμη! Φοβόμουν οτί με μια κίνησή της θα μου φύγει και θα χτυπήσει! Το μπάνιο έγινε ξανά ένας πόλεμος!


Γύρω στους 13 μήνες και αφού είχε αρχίσει να περπατάει συνειδητοποίησα οτί δεν της άρεσε το μπανιεράκι...την περιόριζε. Έτσι την έβαλα κανονικά όρθια στη ντουζιέρα, με το ένα μου χέρι κράταγα το μπράτσο της και με το άλλο την έπλενα. Στην αρχή της άρεσε! Ωπ! Εδώ είμαστε λέω. Γρήγορα όμως κόπηκε η χαρά μου αφού ο πόλεμος ξαναχτύπησε!


Δεν άφησα την απόγνωση να με κυριεύσει! Σκέφτηκα απλά και μεθοδικά. Την επόμενη φορά γέμισα την ντουζιέρα με ποτηράκια πλαστικά, κατσαρολάκια, παπάκια και μπήκα μαζί της μέσα δείχνοντάς της πως να παίζει. Στη συνέχεια άρχισα παράλληλα να της τραγουδάω τα αγαπημένα της τραγουδάκια και εδώ και 11 μήνες περίπου μου ζητάει μόνη της μπανάκι. 

Bath

Θέλω να καταλήξω στο οτί κάποια πράγματα που για άλλα μωράκια είναι παιχνίδι για τα δικά μας μπορεί να είναι βουνό! Υπάρχει λύση για κάθε πρόβλημα αρκεί να πειραματίζεσαι και να σκέφτεσαι μεθοδικά χωρίς να αφήνεις την κούραση και την απόγνωση να σε κυριεύουν. Κάθε παιδί θέλει τον τρόπο του και το χρόνο του. Εσύ έχεις την υπομονή και τη θέληση να το βοηθήσεις;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ SOCIAL MEDIA ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 'MOMMY IN WONDERLAND'!
*To παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyinwonderland.blogspot.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.Σας φιλώ,
Katia Vlassi 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου