Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Συγκοίμηση - επιστημονικές έρευνες VS μαμά

Μετά από περίπου δύο μήνες επιστρέφω στο blog με ένα επίκαιρο άρθρο. Δεν θα δικαιολογήσω την απουσία μου λέγοντας οτί δεν προλάβαινα λόγω φόρτου εργασίας και άλλα τέτοια. Απλά ήθελα να μείνω εκτός blogόσφαιρας για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να νιώσω οτί θέλω να επιστρέψω. Και από σήμερα λοιπόν...επιστρέφω!

Σαν πρώτο άρθρο, μετά από τόσο καιρό αποφάσισα να γράψω για τη συγκοίμηση με τα παιδιά μας. Έχω διαβάσει  τόσες επιστημονικές έρευνες επί του θέματος και έχω ακούσει τόσες ιατρικές απόψεις. Με κάποιους συμφωνούμε και με κάποιους διαφωνούμε κάθετα.

Από όταν ακόμα το μωρό μου βρισκόταν στην κοιλιά μου ομολογώ πως έπαιρνα όρκο πως δεν θα το μάθω να κοιμάται στο κρεβάτι μας. Θα το νανουρίζω, θα είμαι εκεί όποτε με καλέσει αλλά ποτέ δεν θα κάνω το "λάθος" να κοιμηθούμε μαζί.

                   Βρείτε ενδοεπικοινωνία μωρού εδώ


Αυτό άλλαξε όταν η κόρη μου, βρέφος τότε, υπέφερε από κολικούς. Ήθελα να είναι δίπλα μου, να τη χαϊδεύω και να παίρνω τον πόνο μακρυά της, να με μυρίζει και να γαληνεύει. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο όμορφο συναίσθημα είναι αυτό όταν μπαμπάς, μαμά και μωρό κοιμούνται αγκαλιά.

Εννοείται πως πάντα είχε το δικό της κρεβατάκι (κούνια) αλλά όποτε το ήθελα ή το ήθελε δεν μπήκε αναμεσά μας καμιά επιστημονική έρευνα. Ήταν αρρωστούλα, κρυωμένη; Κοιμόταν μαζί μας. Ξυπνούσε χαράματα φοβισμένη; Δεν την πίεσα ποτέ να μείνει μόνη στην κούνια κυριευμένη από παιδικούς φόβους.Ποτέ δεν έκλαψε για να κοιμηθεί μαζί μας ανευ λόγου και αιτίας, ποτέ δεν ξέμαθε την κούνια της, ποτέ δεν είδαμε διαφορά στη σχέση μας σαν ζευγάρι επειδή πήραμε το παιδί μας στο κρεβάτι μας όταν μας είχε ανάγκη.

Αντίθετα έχουμε πείσει το παιδί μας οτί αξίζει να μας έχει εμπιστοσύνη, οτί όποτε μας καλέσει εμείς γινόμαστε και οι τρεις μια αγκαλιά, όποτε φοβηθεί η μαμά και ο μπαμπάς θα είναι εκεί. Και η μικρή είναι πραγματικά ευτυχισμένη με όλα αυτά...

Μην αφήνετε καμιά έρευνα να δημιουργει χάσματα ανάμεσα σε εσάς και τα παιδιά σας...Κάντε αυτό που αισθάνεστε γιατί κάποια στιγμή αυτά τα μικρά πλασματάκια θα μεγαλώσουν και θα σκέφτεστε οτί θα δίνατε τα πάντα για να περνούσαν άλλη μια νύχτα στην αγκαλιά σας.


      Ζεστές κουβέρτες για τα μπεμπάκια σας εδώ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακολουθήστε τη σελίδα μου στο Facebook

Για να τα λέμε πιο προσωπικά ακολουθήστε με στο instagram

Γίνετε μέλος της παρέας στο μαμαδογκρούπ
*To παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyinwonderland.blogspot.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.Σας φιλώ,
Katia Vlassi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου