Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Ίωση με υψηλό πυρεττό και εξανθήματα

Αγαπητή μου φίλη αναγνώστρια, σήμερα θα σου μιλήσω για μια άσχημη περιπετειούλα που είχαμε. Για πολλές αυτό που θα περιγράψω είναι κάτι σύνηθες αλλά για εμένα ήταν πρωτόγνωρο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου σε περίπτωση που ανήκεις και εσύ στο ποσοστό των μαμάδων που δεν έχουν να αντιμετωπίσουν συχνά μια ίωση.


iosh tou laimou
Η Θεοδώρα είναι 28 μηνών και δεν ανέβασε ποτέ θερμοκρασία άνω των 38 βαθμών. Λίγο πριν την πρωτοχρονιά λοιπόν, για την ακρίβεια Πέμπτη ήταν, η μικρούλα ξύπνησε το πρωί με κλάματα και διαμαρτυρίες οτί πονάει η κοιλίτσα και έλεγε συνέχεια χαρακτηριστικά "είμαι αρρωστούλα"!
Φυσικά αυτό ήταν εμφανές καθώς την ακουμπούσαμε και νιώθαμε οτί το χέρι μας έπαιρνε φωτιά. Επίσης ήταν κατακόκκινη σαν πατζαράκι!


Βάζω λοιπόν θερμόμετρο...39,6!! Τι να έκανα η δόλια η μικρομάνα και μάλιστα όταν δεν μας είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο! Πανικοβλήθηκα και όπως πάντα στα δύσκολα (σχετικά με τη μικρή μου) έκλαιγα τρέχοντας να βρω το τηλέφωνο της παιδιάτρου. Αφού με καθησύχασε και εκείνη κάναμε το χλιαρό μπανάκι μας, πήραμε τα αντιπυρετικά μας, με τα χίλια ζόρια, και τίποτα πια δεν έφτιαχνε τη διάθεση της, κάποτε ζωηρούλας, Θεοδώρας...


Δεν άντεχα να τη βλέπω έτσι...άχνα δεν έβγαζε νύχτα-μέρα το πουλάκι μου. Ξύπναγε μόνο για νεράκι και για να τσεκάρει αν βρίσκομαι κοντά της...και ύστερα πάλι ύπνο. 


Αυτό που με τρομοκράτησε περισσότερο από όλα όμως ήταν το γεγονός οτί ο πυρετός δεν έπεφτε με τίποτα. Με τόσο υψηλό πυρετό δοκιμάσαμε και πιο ισχυρά κατά του πυρετού σιροπάκια αλλά μάταια...ζήτημα αν έπεφτε μια-δυο μονάδες κάτω.


Σε συνεννόηση με την παιδίατρό μας λοιπόν αποφασίσαμε να την πάρουμε να την δει από κοντά. Ίωση του λαιμού η διάγνωση. Δεν έκανε ούτε βήχα, ούτε φλέματα ούτε τίποτα από αυτά τα κλασσικά του λαιμού. Απλά είχε βγάλει κάποια μικρά σπυράκια σε ουρανίσκο και λαιμό. Σάββατο πήγαμε στην παιδίατρο και αν δεν υποχωρούσε ο υψηλός πυρετός μέχρι Δευτέρα θα παίρναμε αντιβίωση.


Πρωτοχρονιά δεν χάρηκε τίποτα το μικρούλι μου...ήταν χάλια και είχε τρομερή γκρίνια. Διάθεση για παιχνίδια και αστειάκια μηδέν! 


Αισίως, τη Δευτέρα  ο "κακός πυρετούλης", όπως τον λέγαμε, εξαφανίστηκε αφήνοντας πίσω του πολλά πολλά εξανθήματα σε πρόσωπο και σώμα. Σας δείχνω κάποιες φωτογραφίες (όσες κατάφερα να τραβήξω με δυσκολία γιατί δεν με άφηνε), ώστε να καταλάβετε.


eksanthimataΕννοείται πως Τρίτη πρωί πρωί επικοινώνησα ξανά με παιδίατρο γιατί όπως οι περισσότεροι ανησύχησα για ιλαρά ή κοξάκι δίοτι ακούγονται πολλά. Με ρώτησε αν υπάρχουν εξανθήματα σε παλάμες και πέλματα και όταν της απάντησα αρνητικά με καθησύχασε οτι με αυτά ξεσπάει ο πυρετός και σε δυο μερούλες θα εξαφανιστούν όπως και έγινε.

Αυτό που σας περιέγραψα ήταν καθαρά ενημερωτικό και αξίζει να συμπληρώσω οτί ίωση του λαιμού πέρασε και ένα κοριτσάκι  με το οποίο κάνει παρέα με τη Θεοδώρα και ήρθαν σε επαφή μία εβδομάδα αφότου έγινε καλά κι όμως κόλλησε! Φυσικά που να το ήξερε και εκείνη η μαμά οτί μετά από τόσο καιρό τα πράγματα ήταν ακόμα επίφοβα αλλά και εγώ ιδέα δεν είχα, επομένως προσοχή μεγάλη!

Φυσικά,  δεν είναι όλα τα παιδιά το ίδιο και θα πρέπει πάντα να ακολουθούμε τις συμβουλές ενός παιδιάτρου αλλά θεωρώ οτί βοηθά και καθησυχάζει πολύ μια τέτοια ανάρτηση για να μην πανικοβληθείτε και εσείς όπως εγώ.
Προσωπικά, μου αρέσει να διαβάζω τέτοιου είδους περιπέτειες από άλλες μαμάδες.Καμία μας δεν αντικαθιστά, σε καμία περίπτωση, το γιατρό απλά δίνουμε δύναμη η μία στην άλλη και είμαστε προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακολουθήστε τη σελίδα μου στο Facebook
Για να τα λέμε πιο προσωπικά ακολουθήστε με στο instagram
Γίνετε μέλος της παρέας στο μαμαδογκρούπ

*To παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyinwonderland.blogspot.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.Σας φιλώ,
Katia Vlassi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου